Kategorier

Alla kategorier Hyresadministration BostadEL Temperatur Trygghet Avlopp

Ventilation

Frågor och svar

VATTNET STIGER UR GOLVBRUNNEN, VAD SKA JAG GÖRA?Det första man bör ta reda på är om stoppet sitter i en avloppsledning som bara betjänar din lägenhet eller om det sitter i huvudstammen.
Om vattnet stiger ur golvbrunnen när ni själv spolar något handfat eller toaletten så är det stopp i din avloppsledning. Försök att få bort stoppet med en vaskrensare eller kontakta Cemis kundtjänst så hjälper vi er.
Stiger vattnet utan att ni använder vatten själv så är det stopp i den stående stammen.
Kontakta Cemis kundtjänst direkt så hjälper vi dig. Utanför kontorstiden får du ringa jouren direkt. Efter kontakt med oss så bör ni informera grannarna ovanför att inte använda vatten till stoppet är åtgärdat.
VAD GÖR JAG NÄR DET ÄR STOPP I HANDFATET ELLER DISKHON?Det första ni bör göra är att rensa vattenlåset som sitter under handfatet/diskhon.
Hjälper inte det kan ni pröva att få bort stoppet med en vaskrensare eller kontakta Cemis kundtjänst för ytterligare hjälp.
Använd inte kaustiksoda eller annan form av ”propplösare” i avloppet. Detta kan kristalliseras och bli hårt som cement.
HAR ETT STOPP I MIN TOALETT, VAD KAN JAG GÖRA?För att får bort stoppet så kan du pröva använda en vaskrensare eller tömma en hink vatten i toaletten. Använd inte kaustiksoda eller annan form av ”propplösare” i avloppet. Detta kan kristalliseras och bli hårt som cement.