Kategorier

Alla kategorier Hyresadministration BostadEL Temperatur Trygghet Avlopp

Ventilation

Frågor och svar

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ ELNÄTSAVTAL OCH ELAVTAL?
Elnätsavtalet har du med de företag som äger elnätet. I det andra elhandelsavtalet väljer du själv vilka du vill köpa din el av.
Om du är nyinflyttad och lägenheten är strömlös så kan någon utav dessa avtal saknas.
VARFÖR ÄR DET STRÖMLÖST I LÄGENHETEN?Om strömmen gått i hela lägenheten eller delar av den så är det ofta jordfelsbrytaren respektive en säkring som slagit ifrån på grund av överbelastning. Kontrollera om någon av säkringarna har gått i elcentralen. Kontakta Cemis kundtjänst om du inte kan åtgärda felet.
ENA SÄKRINGEN GÅR HELA TIDEN, VAD ÄR FEL?Om en säkring går vid flera tillfällen så kan det bero på att den är överbelastad.
Antingen så belastar för många hushållsmaskiner samma säkring eller kan det vara något fel på någon utan dom. Kontakta Cemis kundtjänst om du vill få hjälp att felsöker detta.
VILKA ELARBETEN FÅR JAG GÖRA PÅ EGEN HAND?Enklare byten av till exempel glödlampor, säkringar och tryckknappar får du som privatperson utföra själv. Vill du få hjälp med detta eller mer avancerade arbeten så kan du kontakta Cemis kundtjänst så hjälper vi dig mer arbetet eller att få kontakt med en elektriker.